APK controle

€ 29,95

Wat is APK?

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een technische controle van uw auto. Er wordt gekeken naar verkeersveiligheid en milieuprestatie. De APK wordt gedaan door een gediplomeerd keurmeester en duurt ongeveer een half uur. Na de keuring bepaalt de keurmeester of uw auto is goedgekeurd of afgekeurd. 

Is APK hetzelfde als een onderhoudsbeurt?

Belangrijk om te weten: een auto met een geldige APK is niet gegarandeerd goed. De APK is alleen een controle op veiligheid en milieu en géén onderhoudsbeurt. Laat uw auto dus buiten de APK om altijd goed onderhouden volgens het boekje. Er kan immers ook vlak na een APK  een gebrek ontstaan. De keuring kan door uw garagebedrijf wel gecombineerd worden met een onderhoudsbeurt.

De Algemene Periodieke Keuring (APK) richt zich op een aantal onderdelen. Uw auto wordt beoordeeld op verkeersveiligheid, milieu en registratie.

Tijdens de APK-keuring worden de volgende punten beoordeeld:

-De verkeersveiligheid: remmen, banden, schokdempers, stuurinrichting, wielophanging , verlichting en carrosserie.

-Uitstoot van uitlaatgassen.

-De administratie – registratie: kilometerstand, kentekenbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Zin in een lekkere kop koffie?

Kom geheel vrijbijvend kijken in onze showroom
of kies voor een proefrit aan huis.

Neem contact op

“Niets leukers dan dat een klant spontaan even binnenloopt. Even komt kijken naar dat nieuwe type auto. Ieder mens is anders en dat maakt het werk juist zo leuk. Sommige klanten verkoop je vaker een nieuwe auto over meerdere jaren, van generatie op generatie.”

Niek Herwers – algemeen directeur